Bike to Work

Isabel fietste voor het goede doel

Isabel Debecker is één van 3.086 enthousiaste fietsers die deelnamen aan Bike for Life van 1 t.e.m. 24 september. De fietsactie voor het goede doel motiveerde de winkelmanager om vaker te fietsen. "Voor het goede doel zette ik graag een tandje bij!", zegt ze.

"Ik fiets graag naar het werk, maar toch vooral als het goed weer is", lacht Isabel. "Voor het goede doel zette ik graag nog een tandje bij! Ik ontdekte Bike for Life via een berichtje op de Facebook-pagina voor het personeel van Schoenen Torfs. Ik zag ook dat mijn collega’s met veel plezier op de fiets stapten voor Kom op tegen Kanker.”

Fietschallenges
"We doen wel vaker mee aan een fietsactie. Zo is er elke maand een challenge. In juni werden we uitgedaagd om elke week minstens drie dagen met de fiets te komen", zegt Isabel. "Er werden dan drie winnaars uitgeloot die een cadeaubon kregen.”

Gemakkelijk met de e-bike
Isabel maalt de glooiende 18 kilometer heen en terug vanuit Boutersem met de glimlach af dankzij haar e-bike met Bosch Active Line aandrijving.  "Ik fiets met een e-bike voor het gemak. Ik leg de afstand af zonder uitgeput en bezweet op het werk aan te komen. Ik koos bewust voor een fiets met een batterij van Bosch eBike Systems. Die gaat lang mee en ik heb alle vertrouwen in het merk.”Bike to Work

Bosch eBike Systems ondersteunt Bike for Life
Vineeta Diels, Marketing Manager Bosch eBike Systems Benelux:  "We zijn trots om Bike for Life te mogen steunen. We helpen graag mee om zoveel mogelijk mensen zoals Isabel te motiveren om de fiets te pakken voor dagelijkse ritten naar kantoor, de supermarkt of waar dan ook. Het doet ons ook deugd om te zien dat steeds meer mensen zich bewust zijn van alle voordelen die de switch naar de (elektrische) fiets met zich meebrengt.”

Wist je al in welke mate fietsen goed is voor ...
je gezondheid? Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie moet je tussen de 150 en 300 minuten per week matig intensief bewegen voor een gezonde levensstijl. Fiets een dagelijks rondje op de e-bike en je hebt die grens van 150 minuten eigenlijk al snel bereikt , of misschien zelfs overschreden!

je mentaal welzijn? Fietsen is genieten. Genieten van de omgeving, de wind in je rug en de flow van je pedalen. Verschillende sporters uit de fietswereld hebben precies dat geantwoord op de vraag waarom zij fietsen zo belangrijk vinden: het geeft je vleugels en laat je genieten van het leven. Zij weten als geen ander hoe regelmatig fietsen je mentale energie een boost geeft en hoe fijn het is om de wereld elke dag vanuit het zadel te kunnen beleven.

het klimaat? Met fietsen op een normale fiets stoot je natuurlijk niets uit, maar wist je dat e-biken ook heel duurzaam is? Een e-bike heeft een gemiddelde uitstoot van 2 gram CO² per kilometer, een auto meer dan 100 gram, een enorm verschil voor de planeet en onze leefomgeving dus. Duurzaam vervoer is van groot belang voor onze toekomst en e-bikes kunnen hier een makkelijke bijdrage aan leveren, mét een grote impact.

Waar wacht je dus nog op?
Spring net als de 2930 deelnemers van Bike for Life op je tweewieler naar je werk.

Bosch eBike Systems ontdekken? Check de website.

/sites/default/files/2023-06/BeeldPopUpBikeforLife2023.jpg

Spring mee op de fiets tijdens Bike for Life, de fietscampagne van de Fietsersbond vzw tegen vervoersarmoede van 1 t.e.m. 31 oktober 2023. Samen gaan we voor 100.000 solidaire fietsritten tegen vervoersarmoede. Weerman Bram Verbruggen fietst als Bike for Life-ambassadeur op kop.