1530 collega’s fietsen 11 keer rond de aarde

Summer_Challenge
1530 werknemers in 446 teams die 444.377 km naar het werk fietsten gedurende 1 maand. Dat was de Bike to Work Summer Challenge 2018 van 23 mei tot 20 juni. De afgelegde afstand per fiets is vergelijkbaar met 11 maal de aardomtrek.  429 nieuwe deelnemers stapten voor de wedstrijd op de fiets. Alle deelnemers samen zorgden voor 68 ton minder CO2-uitstoot. Bovendien verschenen ze fit, gezond en zonder filestress op het werk.

In de Summer Challenge dagen collega’s elkaar uit om gedurende 1 maand 25%, 50%, 75% of 100% naar het werk te fietsen.  De teams kwamen uit 97 bedrijven. Zij zien hun werknemers graag deelnemen omdat het de teamspirit aanscherpt.

Deelneemster Nancy Claeys van ADMB bevestigt: “Tijdens de Summer Challenge motiveerden we elkaar om dagelijks met de fiets naar het werk te komen. Niemand wou voor elkaar onderdoen." Het mooie weer gaf een extra duw in de rug.
 
De winnaars

De winnaars

Team ‘De Paljas is still alive’ van Melexis nv behaalde de eerste prijs in de 100%-categorie in het algemeen klassement. Jeroen Devos en Dylan Benault fietsten elke dag naar het werk en gaven het meest correcte antwoord op de schiftingsvraag: “Hoeveel km legen alle deelnemers samen af?”.

Hoofdsponsor Bosch zorgde voor de hoofdprijs: een compleet verzorgd verblijf voor 2 personen in het exclusieve Wellness R Experience Hotel te Remouchamps (Provincie Luik).

De winnaars in de andere categorieën:

25%      Team The Gulden Bikers - D’Ieteren
50%      Teal VollegazzzAG - AG Insurance
75%      Team Support - SD Worx
 
De winnaars het nieuwelingenklassement zijn:

25%      Team Mobiel Recyclagepark - IGEAN
50%      LEt’s Go - BNP Paribas Fortis
75%      Vesaliustrappers - AZ Vesalius
100%    Team Cancellara - Gemeente Bierbeek

Gedurende 3 weken konden teams tijdens een ludieke weekopdracht een Bosch eBike Power Station winnen. Teams van ADMB, BPost en Worldline kunnen dankzij deze prijs voortaan 6 elektrische fietsen tegelijk opladen in hun fietsenstalling.


 

 
Bike to Work is het fietsmotivatieprogramma van de Fietsersbond