KBC-hoofdzetel behaalt zilver voor fietsbeleid

KBC-hoofdzetel behaalt zilver voor fietsbeleid

Sinds 2018 bekroont de Fietsersbond fietsvriendelijke werkgevers met een Europees kwaliteitslabel.  Bedrijven en organisaties met een voorbeeldig fietsbeleid kunnen een bronzen, zilveren of gouden Cycle Friendle Employer Certificatebehalen.

De KBC-hoofdzetel aan de Havenlaan te Brussel kreeg  het een zilveren certificaat uit handen van Mikaël Van Eeckhoudt, de directeur van de Fietsersbond.
 
Na een zelfevaluatie kwam een expert van de Fietsersbond langs voor een audit. De expert ging na hoe de KBC-vestiging scoort op diverse aspecten van het fietsbeleid. De criteria op vlak van infrastructuur, dienstverlening en informatie aan het personeel zijn doorslaggevend.
 
De hoofdzetel van KBC investeerde de afgelopen jaren sterk in fietsinfrastructuur, fietsen voor personeel en in diensten aan fietsende werknemers.  
 
De goed toegankelijke, ruime en beveiligde fietsenstalling, alsook de nieuwe douches en kleedkamers voor het personeel, scoorden hoog.  Bezoekers kunnen hun fiets degelijk stallen bij de hoofdingang.
 
Werknemers van KBC kunnen dankzij een voordelige loonruil een fiets naar keuze leasen voor hun woon-werkverkeer. Ze ontvangen de maximale fietsvergoeding van 0,24 euro per km. 
 
In de Brusselse hoofdzetel krijgen de fietsen van het personeel een jaarlijkse technische controle. KBC neemt bovendien deel aan Bike to Work, het programma van de Fietsersbond dat werknemers aanmoedigt om te fietsen naar het werk.
 
De Fietsersbond adviseert KBC om de komende jaren te investeren in een gecoördineerd fietsbeleidsplan om het volledige fietspotentieel van het personeel  aan te boren. Meer fietsenstallingen en een volgehouden sensibilisering van alle medewerkers zijn belangrijke initiatieven op weg naar een gouden certificaat.

Meer info: www.cyclefriendly.be
 
Bike to Work
 
Bike to Work is het fietsmotivatieprogramma van de Fietsersbond