Motivatie via wedstrijden en fietspunten

Winter Thropy

Bike to Work organiseert jaarlijks de Winter Trophy, een wedstrijd om zo veel mogelijk werknemers ook in minder ideale weersomstandigheden op de fiets te houden. De bedoeling is dat uw onderneming zoveel mogelijk aantal fietsdagen registreert gedurende de wedstrijd. Per categorie (small, medium, large en extra-large) maakt uw onderneming kans op een mooie prijs.
Fietspunten worden (bedrijfs)eigen voordelen

Fietsende werknemers met een deelnemende werkgever kunnen via hun geregistreerde fietsritten op de Bike to Work kalender fietspunten verzamelen. Ze kunnen deze fietspunten online omruilen tegen verschillende voordelen: kortingen bij culturele instellingen, sportmanifestaties, gratis bioscooptickets, fietsaccessoires enz.

Werknemers kunnen zelf aan de slag met hun voordeelbon (te downloaden in pdf), er is dus geen tussenkomst van de werkgever nodig.

Het is nu ook mogelijk om als werkgever eigen voordelen aan te bieden op de voordelenlijst, lees er hier alles over.
Summer Challenge

Fietsende werknemers binnen je ondernemingen, ook over afdelingen heen, leren elkaar kennen via de Bike to Work Summer Challenge. Eénmaal per jaar vormen collega's teams van telkens twee tot vijf collega's. Teams registreren zich via de Bike to Work website, zonder extra werk voor de werkgever. Ze nemen het op tegen teams uit je bedrijf en teams van andere ondernemingen door de uitdaging aan te gaan om 25%, 50%, 75% en 100% van hun woon-werkverkeer met de fiets af te leggen. Indien een team hierin slaagt, maakt het kan op mooie prijzen.
Bike to Work is het fietsmotivatieprogramma van de Fietsersbond