Bike to Work zet je werknemers op de fiets

Fietsende werknemers leveren op.
Deelname aan Bike to Work is 100% fiscaal aftrekbaar.
Bike to Work zet meer medewerkers aan om te fietsen en te blijven fietsen. Bike to Work heeft een aantoonbaar positief effect op de participatiegraad (het aantal medewerkers dat op de fiets komt) en de fietsgraad (hoe vaak uw medewerkers op de fiets naar het werk komen).
Bespaar parkeerkosten, bespaar je werknemers filetijd en -stress. Investeer in het welzijn van je personeel. Toon dat je als werkgever de uitdagingen van de toekomst aanpakt.
Fietsende werknemers zijn gemiddeld 1 dag per jaar minder ziek. Eén ziektedag bespaart een werkgever gemiddeld €261.
Fietsende werknemers hebben lagere BMI-waardes (fietsers: 24,01/autogebruikers: 25,66) en scoren opmerkelijk hoger qua welzijn (fietsers: 60,61/autogebruikers: 54,61).
Fietsende werknemers voelen zich beter in hun vel en zijn productiever.
Fietsen is fiscaal voordelig: bedrijfsfietsen en alle aanverwante kosten (fietsstallingen, kleedruimtes ...) zijn 120% aftrekbaar. Bekijk op Bikeform meer informatie over de fiscale regels omtrent fietsen.

Met Bike to Work investeer je ook in effectief fietsgebruik door meer werknemers en op lange termijn.

De dienstverlening van Bike to Work voor werkgevers

Bereken het fietspotentieel voor uw onderneming

Krijg op basis van de woon-werkafstand en fietstijd zicht op totaal aantal werknemers dat met de fiets naar het werk kan komen. In één oogopslag heb je een overzicht van het fietspotentieel.
Bike to work Assistance (optioneel)

Met Bike to Work Assistance garandeer je dat je fietsende medewerkers op weg naar het werk of huis fietsbijstand bij fietspech (platte band, ketting gebroken, platte batterij …) krijgen. Een telefoontje naar de alarmcentrale en alle soorten pech worden verholpen door gespecialiseerde wegenwachters. Als de fiets niet meer te herstellen is, brengt de wegenwachter de medewerker naar het werk of naar huis. Bike to Work biedt deze fietsbijstand tegen interessante voorwaarden.
Motivatie via wedstrijden en fietspunten

Je werknemers kunnen deelnemen aan de jaarlijkse wedstrijden Summer Challenge en Winter Trophy. En met elke fietsdag verdienen ze fietspunten, die ze kunnen verzilveren voor voordelen. Die voordelen kunnen bedrijfseigen voordelen zijn van eigen voordelenpartners of in samenwerking met AS Adventure.
Koppeling payroll & rapportage fietsvergoeding

Bike to Work helpt je om de fietsvergoeding in je onderneming of organisatie elektronisch te koppelen aan het loonadministratiepakket. Omdat je medewerkers hun fietsritten via de fietskalender op het online platform van Bike to Work registreren, kan je op elk moment voor elke gewenste periode van elk van je medewerkers de werkelijk gefietste kilometers in een Excel-bestand downloaden. Dat is ook wat de FOD Financiën vraagt om de fietsvergoeding uit te keren.
Maak gebruik van het online Bike to Work-platform.

Beheer de deelnemende werknemers. Download fietsprestatie-rapporten van je werknemers. Volg hun deelname aan wedstrijden.
 
Fiets-actieplan

Een praktische handleiding voor werkgevers, mobiliteitscoördinatoren en HR-managers om een fietscultuur te realiseren en fietsen naar het werk te stimuleren.
Ontvang promo-materiaal n.a.v. de Bike to Work Winter Trophy en Summer Challenge.

Bike to Work door de bril van 3 werkgevers

Ze nemen deel aan Bike to Work, omdat ze hun medewerkers willen motiveren om meer te fietsen, omdat het rijmt met hun verloningsbeleid of omdat de fiets perfect past in hun positionering als duurzaam bedrijf.
Sofie Senaeve

Sofie Senaeve

Verantwoordelijke sportpromotie bij stad Torhout
"Bij wedstrijden als de Summer Challenge en de Winter Trophy zie je het aantal fietsers telkens stijgen. Het fietspuntensysteem stimuleert onze werknemers dan weer om het hele jaar zo veel mogelijk te blijven fietsen, want één gefietste dag levert één fietspunt op en die punten kunnen ze dan omruilen tegen fietsgerelateerde voordelen. Bovendien krijg je via het online platform een mooi totaaloverzicht van het aantal kilometers dat je gereden hebt."
Geert Van Landuyt

Geert Van Landuyt

CEO bij Toeleveringsbedrijf Van Landuyt
"Wij hebben als werkgever de fiets vooral gepromoot als extralegaal voordeel. Alle werknemers krijgen de maximale vrijgestelde fietsvergoeding: 24 eurocent per gereden kilometer. Het platform van Bike to Work bevat een slimme rapportagetool om de fietsvergoeding te registreren en die gegevens makkelijk te importeren in het loonverwerkingspakket van het sociaal secretariaat"
Griet Dillen

Griet Dillen

Milieucoördinator bij Pfizer
"Waarom wij op de fiets inzetten? Eén: we willen bij onze medewerkers een gezonde levensstijl promoten. Fietsers aanmoedigen om meer te fietsen, past perfect binnen het plaatje van Pfizer als duurzaam bedrijf. Twee: zo reduceren we files op de weg. Drie: we zijn een bedrijf in volle expansie waardoor steeds meer autoparkings plaats ruimen voor productiegebouwen."

Al meer dan 235 werkgevers doen mee aan Bike to Work!

Ontdek ze hier

Profiteer van de voordelen en ondersteuning: registreer uw organisatie voor Bike to Work

Vul onderstaande gegevens in en we nemen contact met u op.

Heeft u nog vragen voor u zich wilt registreren?

Neem dan contact op met Dieter Snauwaert via het nummer 0497/12 28 93.
Bike to Work is het fietsmotivatieprogramma van de Fietsersbond