Registreer je pendelplezier, verdien fietspunten en verzilver ze voor voordelen

Dagelijks fietsen is gezond en goed voor het milieu en de samenleving: verbrand geen brandstof, maar calorieën!
Fietsen helpt tegen overgewicht en zwaarlijvigheid. Wie dagelijks fietst, leeft 2,5 jaar langer.
Fietsen is een deel van de oplossing in het fileprobleem.
Fietsen is fun.

Ondersteuning van Bike to Work voor Werknemers

Is jouw woon-werkafstand te fietsen?

Algemeen wordt aangenomen dat enkele fietsafstanden tot 7 kilometer voor een breed publiek lukt. Is de fietsafstand langer, dan een elektrische fiets uitkomst bieden. Geef je woon- en werkadres of als je de fiets wilt combineren met bus, tram, trein of wagen het start- en eindpunt van je fietsrit. Als resultaat krijg je zicht op de fietsafstand en suggesties voor fietsroutes, gebaseerd op Google Maps.
Fietskalender

Na inloggen, krijg je toegang tot je persoonlijke profielpagina waar je je persoonlijke fietstrajecten kunt aanmaken en registreren. Je ziet er je totaal aantal fietskilometers, je fietsgraad (hoe vaak je op de fiets naar het werk komt) en je verbruikte calorieën. En ...voor elke fietsdag verdien je een fietspunt en als je werkgever deelneemt aan Bike to Work, kun je die fietspunten verzilveren voor voordelen.
Jaarlijks twee wedstrijden

Misschien wel de allerbelangrijkste motivatoren om mensen voor hun woon-werkverkeer op de fiets te krijgen, zijn de twee jaarlijkse wedstrijden: Summer Challenge en Winter Trophy. In de zomer is het vooral een strijd om de door jouw team vooropgestelde fietsgraad te halen, in de winter wordt er gefietst tegen teams van andere organisaties. En die zomerse en winterse strijd is bovenal fun. Met leuke prijzenpot vol nuttige fietsprijzen.
Fietsbijstand bij fietspech

Een platte band of batterij, je ketting gebroken … Met Bike to Work Assistance is een telefoontje naar de alarmcentrale genoeg om gespecialiseerde wegenwachters te alarmeren. Zij komen je helpen met alle soorten fietspech en als je fiets niet te herstellen is, brengt de wegenwachter je naar je werk of naar huis.

 

3 fietspendelaars over Bike to Work

Filip, Thomas en Dietlinde zijn drie gemotiveerde fietsers die steeds vaker in het zadel springen. Ook het fietsmotivatieprogramma Bike to Work geeft hun een spreekwoordelijk duwtje in de rug. 3 x woon-werkfietsplezier
Filip, veertiger met kinderen

Filip, veertiger met kinderen

Groepsmanager bedrijfsfinanciering bij Doe- en Durfbedrijf PMV te Brussel
"Er is zeker sprake van een fietsdynamiek in ons bedrijf, onder andere door het fietsleaseprogramma binnen het mobiliteitsbudget en Bike to Work. Het fietsmotivaiteprogramma is zeker een hulp. Als je bijvoorbeeld een tijdje niet met de fiets hebt gependeld, ontvang je een herinneringsmail. Zelf volg ik tussen Herent en Brussel een schitterende fietsostrade, een fietssnelweg langs de spoorweg (de zogenaamde TGV- of HST-lijn tussen Leuven en Brussel). Zowel met de auto als met de fiets ben ik een uur onderweg. Het traject van en naar het werk bedraagt 60 kilometer, een ideale afstand voor fietstraining."
Thomas, jonge dertiger, samenwonend zonder kinderen

Thomas, jonge dertiger, samenwonend zonder kinderen

Applicatiebeheerder bij KBC
"Twee jaar geleden ben ik voor het eerst met de fiets naar het werk gereden, voorheen kwam ik met de trein. Sommige collega's waren toen net overgestapt op de fiets voor woon- werkverkeer. Dat werkt inspirerend. Op de fiets voel ik me vrij en ontspannen. Vergeleken met een gewone fiets lever ik met de speed pedelec ongeveer twee derde van de fysieke inspanning. Onze werkgever is ook aangesloten bij Bike to Work. Drie à vier jaar geleden is er een uitgebreide fietsenstalling voorzien, met douches, lockers... Het comfort is hoog"
Dietlinde

Dietlinde

Hoofd expertisecentrum Pedagogische Ondersteuning in Kinderopvang en School
"Ik verkies de combinatie fiets-trein. De reis is comfortabel en de fietstocht geeft energie voor de rest van de dag. Hoe prettig is het dat ik dit jaar af en toe op een plek moet werken die sneller te bereiken is door een fietstocht langs een waterweg. Ik besefte dat een mens niet meer dan twee wielen nodig heeft voor een levensstijl. Mij zit hij als gegoten."

Weten of jouw werkgever al meedoet met Bike to Work?

Neemt je werkgever niet deel?

Dan kun jij altijd individueel deelnemen, je fietsritten registreren en je statistieken bijhouden. Als je wilt, sturen we je werkgever vrijblijvend de informatie van Bike to Work toe via onderstaand formulier.
Bike to Work is het fietsmotivatieprogramma van de Fietsersbond