Al meer dan 33.000 werknemers van meer dan 235 werkgevers leggen hun woon-werkverkeer (deels) op de fiets af!

Weten of jouw werkgever al meedoet met Bike To Work

Deze werknemers fietsen al naar het werk...

Filip, veertiger met kinderen

Filip, veertiger met kinderen

Groepsmanager bedrijfsfinanciering bij Doe- en Durfbedrijf PMV te Brussel
"Er is zeker sprake van een fietsdynamiek in ons bedrijf, onder andere door het fietsleaseprogramma binnen het mobiliteitsbudget en Bike to Work. Het fietsmotivaiteprogramma is zeker een hulp. Als je bijvoorbeeld een tijdje niet met de fiets hebt gependeld, ontvang je een herinneringsmail. Zelf volg ik tussen Herent en Brussel een schitterende fietsostrade, een fietssnelweg langs de spoorweg (de zogenaamde TGV- of HST-lijn tussen Leuven en Brussel). Zowel met de auto als met de fiets ben ik een uur onderweg. Het traject van en naar het werk bedraagt 60 kilometer, een ideale afstand voor fietstraining."
Thomas, jonge dertiger, samenwonend zonder kinderen

Thomas, jonge dertiger, samenwonend zonder kinderen

Applicatiebeheerder bij KBC
"Twee jaar geleden ben ik voor het eerst met de fiets naar het werk gereden, voorheen kwam ik met de trein. Sommige collega's waren toen net overgestapt op de fiets voor woon- werkverkeer. Dat werkt inspirerend. Op de fiets voel ik me vrij en ontspannen. Vergeleken met een gewone fiets lever ik met de speed pedelec ongeveer twee derde van de fysieke inspanning. Onze werkgever is ook aangesloten bij Bike to Work. Drie à vier jaar geleden is er een uitgebreide fietsenstalling voorzien, met douches, lockers... Het comfort is hoog"
Dietline

Dietline

Hoofd expertisecentrum Pedagogische Ondersteuning in Kinderopvang en School
"Ik verkies de combinatie fiets-trein. De reis is comfortabel en de fietstocht geeft energie voor de rest van de dag. Hoe prettig is het dat ik dit jaar af en toe op een plek moet werken die sneller te bereiken is door een fietstocht langs een waterweg. Ik besefte dat een mens niet meer dan twee wielen nodig heeft voor een levensstijl. Mij zit hij als gegoten."
Bike to Work is het fietsmotivatieprogramma van de Fietsersbond