Nieuws

Verdient je werkgever een fietsmedaille?

Verdient je werkgever een fietsmedaille?

13-09-2018
De Fietsersbond reikt in 2018 voor het eerst Europese labels uit voor fietsvriendelijke werkgevers, de Cycle Friendly Employer Certificates. 5 pilootbedrijven - of organisaties kunnen dit jaar meedingen om een certificaat aan een promotietarief.

Is jouw bedrijf of organisatie fietsvriendelijk genoeg om een bronzen, een zilveren of een gouden fietscertificaat te behalen? Doe de steekproef met 9 vragen.
Meer >
Bike to Work in een hogere versnelling

Bike to Work in een hogere versnelling

13-09-2018
De Fietserbond geeft Bike to Work, het programma voor bedrijven en organisaties die hun personeel aanmoedigen om te fietsen, een volledige make over in 2019.
Meer >
Mobiliteitsvergoeding of mobiliteitsbudget?

Mobiliteitsvergoeding of mobiliteitsbudget?

13-09-2018
Door Veerle Michiels, Juridisch Kenniscentrum SD Worx

Sinds begin mei kunnen werknemers een bedrijfswagen die ze ook privé mogen gebruiken inleveren voor extra cash. Deze ‘cash for car’ of mobiliteitsvergoeding is gebaseerd op de cataloguswaarde van de wagen en geniet een gunstige (para)fiscale behandeling.

Voorlopig slaat ze niet aan. Uit cijfers van HR-dienstenverlener SD Worx blijkt dat slechts 22 bedrijven er gebruik van maken, goed voor 23 ingeleverde wagens. 

Misschien zal het mobiliteitsbudget meer succes hebben.
 
Meer >
NIEUW: Waardebonnen van ROSE Bikes

NIEUW: Waardebonnen van ROSE Bikes

13-09-2018
Elke dag dat je naar het werk fietst, verdien je 1 fietspunt. Als je werkgever deelneemt aan Bike to Work kan je deze fietspunten verzilveren via je account. 

NIEUW: verzilver je fietspunten voor waardebonnen van ROSE Bikes, de grote online fietswinkel. Voor elke 20 fietspunten krijg je een waardebon van 10 euro in ruil.
 
Meer >

1530 collega’s fietsen 11 keer rond de aarde

02-07-2018
Summer_Challenge

1530 werknemers in 446 teams die 444.377 km naar het werk fietsten gedurende 1 maand. Dat was de Bike to Work Summer Challenge 2018 van 23 mei tot 20 juni. De afgelegde afstand per fiets is vergelijkbaar met 11 maal de aardomtrek.  429 nieuwe deelnemers stapten voor de wedstrijd op de fiets. Alle deelnemers samen zorgden voor 68 ton minder CO2-uitstoot. Bovendien verschenen ze fit, gezond en zonder filestress op het werk.
 
Meer >
Goed eten, goed fietsen

Goed eten, goed fietsen

09-08-2017
Er bestaat een overvloed aan voedingstips voor wielertoeristen, maar wat met die vele sportievelingen die dagelijks de fiets gebruiken voor het woon-werkverkeer? Proppen zij zich best ook vol met suikergels, krachtrepen en rijsttaartjes, of pakken ze het beter anders aan? Voedingsspecialiste Stephanie Scheirlynck maakt ons wijzer.  
Meer >
Op weg met een fietsrouteplanner

Op weg met een fietsrouteplanner

31-07-2017
Je hebt eindelijk de stap gezet om met de fiets naar het werk te rijden, maar welke route neem je nu best? Neem je de kortste – niet zelden via een drukke onaantrekkelijke steenweg – route of rij je liever wat om via idyllische groene velden en jaagpaden langs mooie waterwegen?  Gelukkig kunnen online routeplanners ons op de goede fietsweg helpen! Hieronder een overzicht.
Meer >
Survivalkit voor de (beginnende) woon-werkfietser

Survivalkit voor de (beginnende) woon-werkfietser

23-01-2017
Te nat, te koud, te donker? Te weinig bergruimte? Wie dit artikel leest, heeft geen excuses meer om zijn stalen ros niet te bestijgen. Van de juiste fietstas over handige fietsverlichting tot waterdichte regenkledij: een goed uitgeruste fietser rijdt gezwind doorheen alle seizoenen. Kim Verhaeghe, illustraties: Korneel Detailleur
Meer >
Bike to Work is het fietsmotivatieprogramma van de Fietsersbond