Bike for Life

Fiets met jullie hart van 3 t.e.m. 31 oktober!

Fiets mee met je bedrijf, school, gemeente, stad of organisatie met Bike for Life ten voordele van ‘Een fiets voor iedereen’.  Deze 'benefiets-actie' helpt mensen die zich geen fiets kunnen veroorloven op de fiets. Schrijf in als werkgever om je werknemers te laten meefietsen!

schrijf in

Een gezin in Vlaanderen heeft gemiddeld 2,8 fietsen in huis. Toch heeft naar schatting 15% van de bevolking helemaal geen fiets ter beschikking. Dit belemmert mensen in hun bewegingsvrijheid, sociale contacten en kansen. ‘Een fiets voor iedereen’ wil mensen in vervoersarmoede vooruit helpen met een fiets.
Bike for LifeWeerman Bram Verbruggen is het gezicht van Bike for Life. Als fietser met het hart op de juiste plaats geeft hij het goede voorbeeld en moedigt hij alle werkgevers en werknemers aan om mee te fietsen.

Fiets met je hart naar het werk van 3 t.e.m. 31 oktober

Bike for Life nodigt bedrijven, organisaties, gemeenten en scholen uit om mee te fietsen met hun personeel. Deelnemende werkgevers sponsoren de fietsritten van hun werknemers van 3 t.e.m. 31 oktober met een zelfgekozen bedrag per rit naar het werk. Met de opbrengsten zullen mensen die er nood aan hebben aan een (deel)fiets geholpen worden.

Schrijf in als werkgever

Schrijf je bedrijf, gemeente, stad, school of organisatie in vòòr 1 september: maak een werkgeversaccount op www.biketowork.be (als je er nog geen hebt). Sponsor de woon-werkritten van je fietsende collega’s in oktober. Je bepaalt zelf het bedrag per rit via het werkgeversaccount en je kan een plafond instellen. Werknemers registreren hun fietsritten in oktober op www.biketowork.be.

Deelnamevoorwaarden

  • Voor werkgevers die deelnemen aan het Bike to Work-programma is de deelname aan Bike for Life inbegrepen in het lidgeld.
  • Werkgevers die niet deelnemen aan het Bike to Work-programma betalen 1/3de van een jaar lidgeld (met een minimum van €250 excl. btw). Bereken hier het lidgeld voor 1 jaar. Hiervoor krijg je als werkgever 4 maanden toegang tot het beheersplatform, communicatiemateriaal, opvolging van deelname en fietsritten door het personeel, statistieken en een helpdesk voor vragen.
  • Steden, gemeenten, scholen, organisaties voor jeugdwerk en sociaal-cultureel werk betalen €50 excl. btw voor hun deelname.

Bike for Life krijgt de wind in de rug van hoofdsponsor Bosch eBike Systems, Sport Vlaanderen, de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten en het Netwerk Lokaal Sportbeleid.

info@biketowork.be - 0473 24 04 86 (Eddy Vaes) of 0489 88 85 67(Cindy Raes)

Bike for Life is een campagne van de Fietsersbond vzw, de belangenvereniging van fietsers in Vlaanderen en Brussel.

/sites/default/files/2023-11/VisualVoorNieuwsberichtBiketoWorkSite.jpg

67 werkgevers en 4.451 werknemers fietsten tijdens Bike for Life van 1 tot en met 31 oktober 2023 58.564 ritten bij elkaar voor het goede doel: Een Fiets voor Iedereen. Bike for Life was mogelijk dankzij Bosch eBike Systems, de bekende producent van aandrijvingen voor e-bikes.