Bosch eBike Systems

Slimme Bosch-technologie belet diefstal van e-bikes

Een korte stop bij de bakker. Je zet je fiets tegen de gevel, maar je doet hem niet op slot. Slechts enkele seconden van onoplettendheid zijn voldoende voor het stelen van een fiets. Het is daarom belangrijk om je e-bike goed te beveiligen. 

Een goed mechanisch slot is uiteraard onontbeerlijk. Bosch eBike Systems het maakt dieven nog lastiger om een e-bike te stelen dankzij de functie ‘Lock’. “Deze functie wordt geactiveerd als je de boordcomputer van je e-bike verwijdert. Ze zorgt ervoor dat er niet meer met motorondersteuning kan worden gefietst. Pas als dezelfde boordcomputer weer op het stuur wordt geplaatst, wordt de elektronische blokkering opgeheven en kan je opnieuw je motor gebruiken", zegt Claus Fleischer, directeur van Bosch eBike Systems. Een e-bike stelen wordt hierdoor onaantrekkelijk: zonder ondersteuning is het rijplezier immers ernstig beperkt en is ook de kans op doorverkoop beduidend kleiner.

De Lock-functie is bruikbaar met de boordcomputer Kiox van Bosch eBike Systems en is compatibel met de Bosch-aandrijvingssystemen Active Line en Active Line Plus vanaf modeljaar 2018 en Cargo Line, Performance Line en Performance Line CX vanaf modeljaar 2020.

/sites/default/files/2023-11/VisualVoorNieuwsberichtBiketoWorkSite.jpg

67 werkgevers en 4.015 werknemers fietsten tijdens Bike for Life van 1 tot en met 31 oktober 58.564 ritten bij elkaar voor het goede doel: Een Fiets voor Iedereen. Bike for Life was mogelijk dankzij Bosch eBike Systems, de bekende producent van aandrijvingen voor e-bikes.