Eigenlijk ben ik helemaal geen fietser … waarom Ute van GZA meefietst met de Spring Challenge!

 Ute Collier, werknemer bij GZA, fietst mee met de Spring Challenge van 2 t.e.m. 31 mei. Ze is de teamleider van team ‘Het 5de Wiel’. Ute koos voor een e-bike met een Bosch Active Line Plus-motor. Maar eigenlijk is ze helemaal geen fietser… Lees het verhaal van Ute, waarom ze fietst en meedoet met de Spring Challenge.

Teambuilding met de fiets

Ute werkt sinds 2 maanden bij de Antwerpse ziekenhuiskoepel GZA. Ze is als communicatieverantwoordelijke bezig met de social media-kanalen en de technische ondersteuning van online webinars in het ziekenhuis. Voor Ute is de deelname aan de Spring Challenge een prima teambuilding en een goede gelegenheid om haar nieuwe collega’s beter te leren kennen. Haar drie teamleden zijn directe collega’s uit het communicatieteam en ook regelmatige fietsers. Ze wisselen regelmatig tips uit, o.a. over de beste routes om te fietsen. Als communicatieverantwoordelijke was Ute als één van de eersten op de hoogte van de Spring Challenge en prikkelde ze haar collega’s om aan te sluiten bij haar team ‘Het 5de Wiel’. Het team heeft als ambitie om 75% van alle wedstrijddagen te fietsen. Alle fietsritten tellen mee: naar het werk, maar ook in vrije tijd.

Eigenlijk ben ik geen fietser

Ute komt dankzij de Bosch Active Line Plus-motor van haar e-bike nooit bezweet aan na haar rit van Hemiksem naar campus Sint-Vincentius in centrum Antwerpen, zo’n 9 km. Ze koos deze motor omdat die kracht combineert met een grote actieradius. 

Bike to Work"Eigenlijk ben ik helemaal geen fietser", zegt Ute. "Op mijn vorige jobs had ik steeds een bedrijfswagen ter beschikking, maar nu fiets ik bijna altijd naar het werk, tenzij ik met camera’s of ander zwaar materiaal op verplaatsing moet".

"De e-bike heeft voor mij de drempel om over te schakelen van de wagen naar de fiets een stuk lager gemaakt", zegt Ute. "Ik was de files beu. Nu fiets ik de files, die twee straten van mijn deur beginnen, vlot en vrolijk voorbij en ben ik sneller op het werk. Ik kan bovendien zonder parkeerproblemen tussenstops maken om mijn kindje op te halen of bij de bakker. Na een hele dag binnen kijk ik uit naar mijn fietstocht in de buitenlucht, ook als het koud is of regent".

Betere fietsroute

Momenteel is Utes fietstraject naar het werk niet overal even aangenaam. Ze moet onder meer langs de A12 fietsen. "Op sommige stukken zijn de fietspaden echt te smal voor de vele fietsers en liggen ze vol putten en bulten. Ik kijk uit naar de afwerking van de fietsostrade Antwerpen – Boom, langs het traject van de spoorlijn. Dat zal mijn rit naar Antwerpen heel wat aangenamer maken", zegt Ute.

We volgen Ute en haar team ‘Het 5de Wiel’ tijdens de Spring Challenge. Volgende keer kom je meer te weten over haar teamgenoten. 
Alle info over de Spring Challenge en inschrijvingen: klik hier.

Benieuwd naar de actieradius die een Bosch-motor je biedt: bereken je actieradius met de actieradius-calculator.

/sites/default/files/2023-11/VisualVoorNieuwsberichtBiketoWorkSite.jpg

67 werkgevers en 4.451 werknemers fietsten tijdens Bike for Life van 1 tot en met 31 oktober 2023 58.564 ritten bij elkaar voor het goede doel: Een Fiets voor Iedereen. Bike for Life was mogelijk dankzij Bosch eBike Systems, de bekende producent van aandrijvingen voor e-bikes.