Bike to Work

Miss Bike to Work 2020: 12.915 km pendelen met de fiets!

Afgelopen jaar fietsten werknemers in het Bike to Work programma een indrukwekkende 4,5 miljoen kilometer bij elkaar. Inge Quartier van VF Europe werd met maar liefst 12.915 kilometer in de benen geselecteerd tot Miss Bike to Work 2020.

Van spinnen naar koersen

Uiteraard begon Inge anderhalf jaar geleden niet vanaf nul toen ze besloot om dagelijks naar haar werk te fietsen. Het traject van Gent naar Sint-Niklaas en terug betekent dat ze zo’n 90 kilometer per dag aflegt. Maar hiervoor was ze al een fanatiekeling op het zadel. In Amsterdam volgde ze een opleiding tot spinninginstructeur. Een klasje wielertoeristen zag eens flink af tijdens haar les“Amai, da’s kweenie hoe zwaar met jou!” zeiden ze. Toen boden ze me aan om eens met hen mee te gaan fietsen.” Zo leerde ze de techniek om op de weg te fietsen, haar plaats in te nemen, te gáán. Nu kiest ze haar werkplek zo uit dat die minstens 50-tal kilometer van haar woonplaats is. Ze wil haar woon-werktraject op de fiets echt nooit meer missen.

Pure RUST

’s Ochtends staat ze vroeg op zodat ze om 5 uur de deur uit kan om met haar koersfiets richting het werk te gaan. Met een oortje in luistert ze naar haar favoriete muziek en trapt op het ritme naar Sint-Niklaas. “Het geeft een zalig gevoel om niet in het verkeer te zitten, het gevoel van de wielen op het asfalt geeft een pure rust die met niets te vergelijken is.”Eenmaal op het werk is haar hoofd helemaal leeg en voelt ze zich fris en klaar om aan haar dag te beginnen. En hoewel de terugweg vaak wel wat zwaarder weegt dan de heenweg, zou ze het voor geen goud willen missen. Ze voelt zich geweldig, zowel fysiek als mentaal, als ze veel fietst. 

Covid-19

VF Europe is uiteraard trots op het feit dat Inge zo’n straffe prestatie heeft neergezet. Als deelnemer van Bike to Work stimuleert het bedrijf zijn werknemers om de fiets te nemen. Inge heeft een handjevol collega’s die in de zomer ook op de koersfiets komen, maar de fietscultuur heeft nog groeimarge. Ondertussen heeft VF Europe de fietsenstallingen aangepakt en fietspompen en oplaadstations voor fietsaccu’s geïnstalleerd. Zelf gebruikt Inge sinds een paar maanden een elektrische fiets. Sinds ze in december ziek werd en covid-19 bleek te hebben is ze nog niet helemaal de oude. Als onderdeel van de revalidatie blijft ze fietsen, met de ondersteuning van de elektrische fiets. Toch fietst ze liever met haar koersfiets. Zodra het weer kan klikt deze straffe madam haar schoenen weer in de pedalen en zoeft ze als vanouds weer helemaal zen richting Sint-Niklaas. 

/sites/default/files/2022-12/EvaMoutonFormaatBiketoWorkbe_0.jpg

UPWAY verkocht artistieke e-bikes voor het goede doel. Upway, hét online platform voor re-furbished e-bikes, steunt ‘Een fiets voor iedereen’, het goede doel van Bike for Life.