Bosch eBike Systems geeft Bike for Life de wind in de rug

Het niet kunnen komen waar je zou willen komen voor maatschappelijke activiteiten, omdat je simpelweg de middelen niet hebt: dat is vervoersarmoede. Je ziet het misschien niet zo snel als je over straat fietst, maar voor veel mensen is het bezitten van een tweewieler geen vanzelfsprekendheid. Bike for LifeZo hebben bijvoorbeeld 392.000 huishoudens geen fiets in huis.

Bike for Life fietste van 3 t.e.m. 31 oktober tegen vervoersarmoede en voor het goede doel ‘Een fiets voor iedereen’. 4.410 fietsers van 51 werkgevers lieten de auto (vaak) thuis en kozen de fiets hun woon-werkrit. Samen legden ze 46.945 gesponsorde fietsritten af, goed voor €52.925, een record! In totaal werd maar liefst 361.222 km naar het werk gefietst en 63 ton CO² uitgespaard.

'Een fiets voor iedereen'
Met het bij elkaar gefietst bedragen zal de Fietsersbond in 2023 via lokale vrijwilligers op diverse plaatsen in Vlaanderen mensen die nood hebben aan een fiets, maar dit financieel niet kunnen dragen, op weg helpen.

Bosch eBike Systems, hoofdsponsor van Bike for Life, werkt hard om zo veel mogelijk mensen de mobiliteit te bieden die ze nodig hebben om volledig te kunnen deelnemen aan de maatschappij.
Vineeta Diels, Marketing Communication Manager Bosch eBike Systems Benelux: "We zijn er dan ook trots op dat we Bike for Life en daarmee de actie ‘Een fiets voor iedereen’ mogen steunen. Door bedrijven, scholen, steden en organisaties te motiveren om de auto te laten staan en de fiets te pakken voor het dagelijkse woon-werkverkeer, halen we samen geld op om fietsen en e-bikes te brengen naar de kwetsbaren in onze samenleving. Zo geven we hen meer bewegingsvrijheid, kansen en sociale contacten."

www.bosch-ebike.com

 

/sites/default/files/2023-11/VisualVoorNieuwsberichtBiketoWorkSite.jpg

67 werkgevers en 4.451 werknemers fietsten tijdens Bike for Life van 1 tot en met 31 oktober 2023 58.564 ritten bij elkaar voor het goede doel: Een Fiets voor Iedereen. Bike for Life was mogelijk dankzij Bosch eBike Systems, de bekende producent van aandrijvingen voor e-bikes.